Innredning av Sametinget

Innredning av Sametinget


 
Innredning av Sametinget
Innredning av Sametinget
Innredning av Sametinget
Innredning av Sametinget
Innredning av Sametinget
Arkitektens beskrivelse

Jeg har vært engasjert av Sametinget for å innrede nybygget i samarbeid med bruker og arkitekt. Forprosjekt med fast innredning var i hovedsak ferdig, så min oppgave ble å sørge for all løs innredning, og utforming av de faste montre i vandrehallen. 

Sametinget er et komplekst bygg, gjennomført med sterke, arkitektoniske virkemidler, materialer i furu, skifer og glass, og med mye lys og luft – et bygg som krever ydmykhet og tilpasning i innredningsarbeidet. 

Kontorinnredningene med bord, hyller og reoler er således spesialtegnet for å passe til rommenes form. Det samme gjelder kantinebord. 

Biblioteksarealet krever luftighet og riktig belysning til reolene, samtidig som brukerne har sine krav til hyllemetre og tilgjengelighet. 

Det er opprettet mange pauseplasser i forskjellige romforhold, og med ulik karakter. Det er satset på variasjoner innenfor helheten i farge- og materialbruk. 

I første og annen etasje er det innredet en rekke møterom i forskjellige størrelser og til forskjellig bruk, i kjelleren fins auditorium, møte-, barne-, video- og musikkrom.

Fakta

Arkitektens beskrivelse av finner du her: Sametinget i Karasjok

Ingerid Helsing Almaas omtale av sametinget finner du her: Møtets teater

English Summary
Furnishing the Sami Parliament

Interior architect: Rannveig Getz, interiørarkitekt MNIL

The Sami parliament is a complex building, with strong material elements as well as a lot of light and air. The offices and the canteen have been furnished with specially designed desks and shelving units. A number of informal seating areas have been created, each present-ing a variation on the main colour and material scheme. 

Innredning av Sametinget
Publisert på nett 16. oktober 2018. Opprinnelig publisert i Arkitektur N nr. 8 – 2000. For å få full tilgang på alt innhold i Arkitektur N kan du kjøpe eller abonnere på papirutgaven.